Skal du have nye fuger i badeværelset?
Så er Makne Fugeteknik specialister i netop den opgave. Som erfarne fugetekniker, er vi konkurrencedygtige i præcision og ekspertise inden for fugninger - og hverken brusenicher og vådrum er en undtagelse. Vi har den rette ekspertise og erfaring til at klare jobbet, og er naturligvis også medlem af Dansk Byggeri og Fugebranchens Fælles Organisation, som en garanti for et arbejde, der er udført i højeste kvalitet.
Fugningerne i badeværelser og vådrum spiller en afgørende rolle, da de holder fugt og vand væk fra bygningskonstruktionerne. Det er derfor vigtigt at få valgt den helt rigtige vådrumsfuge og at lægge den helt præcis, da forkert udførelse kan ende med alvorlige konsekvenser for boligen, f.eks. ved fugtskader som af råd og svamp, der kan brede sig.
Udover den funktionelle del, spiller både silikone- og mørtelfuger også en stor rolle når det kommer til det badeværelses æstetik. Nye og vedligeholdte fuger er bare mere indbydende, og giver badeværelset et flot og nyere udtryk.
Hvilke fuger skal bruges i badeværelset?
Der stilles særlige og høje krav til fuger i badeværelser og vådrum, da det er altafgørende at de kan holde tæt, og kan klare hyppig påvirkning af større mængder vand og høj luftfugtighed.
I badeværelser anvender vi både de hårde mørtelfuger f.eks. mellem fliserne på gulvet og i væggen, og så benytter vi også elastiske silikonefuger f.eks. hvor gulvet møder væggen, omkring vinduer og døre samt ved bordpladens grænse mod væggen.
De bløde fuger har en fleksibel og elastisk egenskab, og derfor benyttes de steder hvor der kan være en form for bevægelse, f.eks. mennel væg og gulv, der kan stå og arbejde.
Hvornår skal fuger i vådrum skiftes?
Der kan være flere situationer og årsager til at udskifte fugerne i et vådrum. Det kan give god mening at gøre det i forbindelse med renoveringer, men mange vælger også at gøre det inden en bolig skal sælges, for at give badeværelset et fornyet udtryk.
Udover at mange ønsker et badeværelse der står knivskarpt, så kan der også være nogle tegn på, at tiden er inde til at udskifte ældre silikonefugerne i vådrummet. Det du skal kigge efter er:
- Er silikonefugerne tørret ud?
- Sidder fugerne løst eller slipper i kanterne?
- Har de mistet elasticiteten?
- Har fugerne fået en misfarve, der ikke går af efter en grundig rengøring?
- Er de plaget af skimmelsvamp?
Hvis silikonefugerne er misfarvet eller ramt af skimmelsvamp, bør man først prøve at rense dem for at se, om det kan hjælpe. Hvis ikke rengøringen hjælper, bør man overveje at skifte silikonefugerne ud med nye. Man siger at en silikonefuge som udgangspunkt har en levetid på 5 år.
Kontakt os allerede i dag for en god pris på nye fuger i badeværelset
Skal vi hjælpe med fugning af dit nye badeværelse, eller med at fuge et badeværelse der trænger til en opfriskning? Så kontakt os allerede i dag på telefonnummer 24 44 46 60 eller på mail hjm@maknefugeteknik.dk for at høre mere om hvad vi kan tilbyde dig eller for et godt tilbud.
Vi klarer alle fugninger i Århus, Odder, Skanderborg og omkringliggende områder.